sâmbătă

3 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 septembrie, 2019

Administrația Statelor Unite a deblocat un ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, relatează Reuters.

Fondurile au scopul de a ajuta Ucraina în criza privind separatiștii pro-ruși susținuți de Moscova. Rusia a anexat Peninsula Crimeea în anul 2014.

Câțiva democrați au declarat anterior că sunt de părere că administrația prezidențială a blocat ajutorul militar pentru a pune presiune pe Guvernul ucrainean în contextul campaniei de realegere a lui Donald Trump în funcția de președinte.


Fondurile au fost deblocate cu doar câteva ore înainte ca senatori democrați și republicani să dezbată un amendament, la un proiect de lege privind cheltuielile pentru apărare, ce ar fi împiedicat astfel de obstrucționări ale administrației, pe viitor.

Un oficial al administrației a confirmat că banii au fost eliberați, fără a oferi nicio explicație. Casa Albă a spus doar că a reanalizat programul de ajutor pentru Ucraina.

Liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, a lăudat deblocarea sumei, spunând: „Ar fi fost o greșeală să oprim asistența oamenilor curajoși din Ucraina. Astfel, ne-am fi subminat partenerii din Ucraina și Europa de Est, ceea ce ar fi încurajat și mai mult Kremlinul. ”


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: