marți

24 mai, 2022

Carosabil surpat în zona Eroilor din București: 30 de zile restricții de circulație, 14 persoane și-au părăsit locuințele de teama prăbușirii terenului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 decembrie, 2015

eroilor
Sursa foto: EvZ

Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat şoseaua din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile, a anunțat duminică Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Acesta a mai menţionat că de restricţiile de circulaţie vor fi afectaţi în special cetăţenii care locuiesc în cartierele Drumul Taberei şi Militari.

Purtătorul de cuvânt al PMB a mai anunțat că, din cauza nesiguranței, 14 persoane și-au părăsit locuințele aflate în apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel.


Potrivit acestuia, Primăria Municipiului București este dispusă să ofere cazare celor afectați.

„Nu există risc de prăbușire (a construcțiilor din apropiere- n. red.). Zona este monitorizată atent. Comisia de circulație a municipiului București s-a întâlnit în regim de urgență”, a adăugat reprezentantul PMB.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari a fost închis sâmbătă, în urma unei surpări de teren cauzate de lucrările la extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a precizat, sâmbătă, că în condiţiile în care reprezentanţii constructorului nu au putut preciza dacă este vorba despre o problemă punctuală sau despre una „mai amplă în subteran”, nu se poate „garanta siguranţa locatarilor din zonă”,


Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Transporturilor, au apărut deformări în şosea din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou încă de vineri.

„Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei staţiei de metrou Eroilor în zona intersecţiei dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltraţii cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanşat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 de metri cubi de beton”, potrivit Ministerului Transporturilor.

Fenomenul de tasare a continuat şi sâmbătă, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantităţi suplimentare de beton (de circa 120 de metri cubi), s-au executat lucrări de stopare a infiltraţilor prin etanşarea bazei utilajului.

Potrivit sursei citate, constructorul că tendinţa tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată.

Constructorul secţiunii Râul Doamnei – Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România).

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor este finanţată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Magistrala 5 va fi realizată în două etape: tronsonul Drumul Taberei – Universitate în prima etapă de execuţie şi Universitate – Pantelimon, în etapa a doua. Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de 6,8 km, va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Până în prezent, valoarea totală a contractelor atribuite pentru construcţia Magistralei 5 de metrou se ridică la circa 2,6 miliarde de lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 585 milioane euro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: