luni

24 iunie, 2024

10 decembrie, 2018

Avocatul lui Carmen Iohannis a anunțat Parchetul General că aceasta nu se poate prezenta la audiere din cauza stării de sănătate. Apărătorul a depus un certificat medical pentru a demonstra realitatea motivului invocat.

Este pentru a doua oară când soția președintelui Klaus Iohannis anunță că nu se poate prezenta la audieri, deși a fost citată de procurorii Parchetului General în dosarul referitor la casele din Sibiu.

Inițial, Carmen Iohannis a fost citată pentru 15 noiembrie în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiției referitor la casele familiei din Sibiu, însă a transmis atunci procurorilor de la Parchetul General că nu se poate prezenta la audiere. Președintele țării a anunțat atunci că soția sa nu se va prezenta la Parchet pentru că se vor afla într-o „vizită oficială” la Londra.


Procurorii Parchetului General au stabilit atunci data acestei audieri, la care Carmen Iohannis nu s-a prezentat din motive medicale.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse Lumea Justiției împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis.

Procurorii care se ocupă de caz verifică modul în care familia Iohannis a intrat în posesia unui imobil din centrul Sibiului, închiriat apoi unei bănci. Casa a fost pierdută în 2015, în urma unui proces civil.

Judecătorii au anulat actele de cumpărare din anii ’90, întrucât vânzătorul obţinuse retrocedarea proprietăţii în baza unui certificat fals de moştenitor.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: