duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 decembrie, 2021

Cântărețul de muzică folk Victor Socaciu a murit luni, la 68 de ani, a anunțat fost sa soție Marina Almășan, potrivit Agerpres.

Victor Socaciu, muzician, compozitor, realizator şi producător de emisiuni de televiziune, unul dintre cei mai apreciaţi folkişti, s-a născut la 14 ianuarie 1953, la Braşov.

În 1978 a absolvit Facultatea de Electromecanică din Universitatea Braşov, cu diplomă de inginer. A fost, de asemenea, absolvent al Institutului Social-Democrat ”Ovidiu Şincai” – masterat în ”Management în politică” (2007).


A debutat pe scenă în anul 1970, cu trupa rock Zodiac, în cadrul căreia era chitarist şi solist vocal.

Începând din 1973 a activat în cadrul Cenaclului ”Dacia Felix” din Centrul Universitar Braşov, iar primele sale cântece folk (”Trenul”, ”Ţinta”, ”Între bine şi rău”, ”Sub scutul amurgului”) s-au bucurat de un real succes în mediul studenţesc.

În 1975, Victor Socaciu debutează la radio cu piesa ”Nălucile amintirilor”, iar în anul următor are loc debutul TV cu piesa ”Oltule”.

A fost membru al Cenaclului ”Flacăra” din 1976 până în în 1982, apoi membru al Cenaclului ”Serbările Scânteii Tineretului” (1983-1985).


Victor Socaciu a fost producător, de-a lungul timpului, al unor festivaluri de gen precum Festivalul Naţional – Concurs de muzică folk ”Om bun” (din 1991), Festivalul Naţional – Concurs ”Cântecul de dragoste” (în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Cultelor, Televiziunea Română şi Radio România Actualităţi), Festivalul ”Country music”, al altor numeroase evenimente cultural-artistice, precum şi iniţiator şi producător al proiectului ”Romanian Golden Art”, în colaborare cu MAE, destinat mediilor artistice din Comunitatea Europeană.

Victor Socaciu a fost deputat PSD, în legislatura 2008 – 2012.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: