vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 martie, 2020

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut sâmbătă concetăţenilor ei să manifeste răbdare faţă de măsurile restrictive impuse pentru a frâna răspândirea coronavirusului, ea recunoscând totodată că nu ştie cât va mai dura această situaţie. Obiectivul autorităților de la Berlin este ca dublarea numărului de cazuri de infectare să aibă loc la un interval de zece zile, față de cinci în prezent, potrivit Agerpres.

”Cifrele zilnice cu noile persoane infectate nu ne dau niciun motiv pentru a ne relaxa ori pentru a atenua regulile”, a subliniat Angela Merkel, în contextul în care în Germania are loc o dezbatere tot mai intensă asupra oportunităţii renunţării la unele dintre restricţiile instituite.

Cancelarul german a precizat că unul dintre obiectivele autorităţilor este ca numărul noilor persoane infectate cu coronavirus să se dubleze la un interval de ”numai zece zile” pentru a nu supraîncărca sistemul medical, în prezent dublarea numărului îmbolnăvirilor de COVID-19 fiind observată după circa cinci zile şi jumătate.


”Încetinirea extinderii (epidemiei) este esenţială pentru a vedea dacă în săptămânile următoare toţi bolnavii în stare gravă pot primi cel mai bun tratament”, a explicat şefa guvernului de la Berlin.

Germania a închis toate centrele sportive, culturale şi comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor şi avea sâmbătă confirmate 56.202 cazuri de infectare cu coronavirus, cu 5.331 mai multe faţă de vineri, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 403.

Germania efectuează testări extinse, în timp ce alte state se limitează la testarea cazurilor suspecte sau a celor mai grave. De asemenea, sistemul medical este bine pus la punct, cu peste 20.000 de paturi la terapie intensivă.

Buna gestionare a acestei crize până în prezent i-a permis formaţiunii cancelarului Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), o revenire în sondaje, fiind acum cotată cu 35% din intenţiile de vot, cu circa şapte procente în plus faţă de situaţia de dinaintea crizei sanitare.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: