sâmbătă

1 aprilie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2021

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat, duminică, organizarea de alegeri anticipate în Canada la data de 20 septembrie, anunță The Guardian.

Decizia premierului are la bază scenariul că alegătorii canadieni vor recompensa bunele rezultate înregistrate de guvern în lupta contra pandemiei de coronavirus, oferind premierului majoritatea parlamentară după doi ani de guvernare minoritară.

“Guvernatorul general a accepttat solicitarea mea de dizolvare a parlamentului. Vă cer să susţineţi un guvern progresist şi ambiţios, care îşi propune să avem un sistem sanitar puternic, locuinţe accesibile ca preţ şi un mediu protejat”, a anunțat premierul Justin Trudeau.


Consilierii premierului Trudeau anunță de luni de zile că liberalii vor face presiuni pentru organizarea unui vot înainte de sfârşitul anului 2021, cu doi ani înainte de termen. Trudeau conduce un guvern minoritar şi se bazează pe alte partide- în special pe formațiunea de stânga NDP- pentru a-şi promova bugetul și legislația de pandemie.

În ultimele luni, premierul s-a plâns de obstrucţia exercitată de opoziţie.

Sondajele recente arată că partidul lui Justin Trudeau ar putea cuceri cele 170 de locuri necesare unui guvern majoritar. Datele Institutului sociologic Angus Reid arată că liberalii au un avantaj de cinci procente față de opoziția conservatoare, pandemia fiind cea mai importantă preocupare a alegătorilor canadieni.

Liberalii lui Justin Trudeau au acumulat niveluri record de datorii din cauza cheltuielilor făcute pentru a proteja populaţia şi întreprinderile de Covid-19. Guvernul intenţionează să injecteze în economie fonduri suplimentare de 100 miliarde de dolari canadieni (80 miliarde dolari SUA) – între 3% şi 4% din PIB – în următorii trei ani.


Justin Trudeau a câștigat alegerile în 2015 cu o majoritate a celor 338 de locuri în Camera Comunelor, dar în 2019 guvernul său a ajuns în minoritate

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: