luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 februarie, 2022

Ministrul canadian al apărării, Anita Anand (foto), a „relocat temporar” în Europa o parte a personalului militar staționat în Ucraina, scrie AFP citată de News.ro.

Ministrul Canadian precizează, într-un comunicat, că această repoziţionare temporară „de elemente” din contingentul destinat pregătirii armatei ucrainene „nu înseamnă finalul misiunii” militarilor canadieni, ci permite Canadei să „recentreze eforturile asigurând securitatea membrilor forţelor armate canadiene”. 

Ottawa nu a oferit precizări suplimentare despre numărul de militari concentraţi sau despre locul repoziţionării acestora. 


Aproximativ 200 de militari canadieni sunt desfăşuraţi, încă din 2015,  în Ucraina în cadrul misiunii UNIFIER, vizând să contribuie la pregătirea forţelor ucrainene.

„Forţele armate canadiene rămân angajate faţă de poporul ucrainean şi misiunii lor de a creşte capacităţile Forţelor de securitate din Ucraina”, asigură Guvernul de la Ottawa. 

Canada a anunţat sâmbătă închiderea temporară a ambasadei sale de la Kiev şi transferul operaţiunilor sale în biroul temporar din Lvov (vest), din cauza „deteriorării situaţiei cauzate de desfăşurarea de trupe ruse la frontieră”. 

Și SUA au raportat retragerea din Ucraina a 160 de soldaţi americani care antrenau forţele ucrainene, la sfârşitul săptămânii trecute. 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: