marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 august, 2019

Parlamentul României

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru zilele de 26 și28 august. Pe ordinea de zi a sesiunii au fost aprobate trei proiecte legislative: anularea Legii recursului compensatoriu, anularea amnistiei și grațierii și a OUG 114.

Cum toate cele 3 proiecte se află în parcurs legislativ, mai ântâi vor lucra Comisia juridică, Comisia pentru buget, Comisia pentru muncă şi Comisia pentru tehnologia informaţiei, votul în plen asupra celor 3 proiecte urmând să fie dat miercuri.

118 deputaţi din PNL,USR, PMP, şi Pro România, au depus săptămâna trecută o solicitare în scris pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor pentru perioada 26-30 august.


Opoziţiei dorea și modificarea OUG 51/2019 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, dar proiectul se află în că la Senat. PNL a solicitat și desființarea secției speciale de investigare a magistraților în această sesiune extraordinară.

Guvernul, prin Viorica Dăncilă, a cerut o sesiune extraordinară a Parlamentului imediat după producerea tragediei de la Caracaș, anunțând că legislativul trebuie să adopte urgent modificările la legea de funcționare a sistemului 112, modificări prezentate ca iminente de Viorica Dăncilă și Mihai Fifor.

Tragedia de la Caracal s-a petrecut în urmă cu o lună, guvernul nu a modificat legea 112.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: