duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2018

PNL, PMP, USR și deputații neafiliați din grupul condus de Victor Ponta au depus miercuri un proiect pentru schimbarea Regulamentului Camerei. Conform propunerii, o solicitare de revocare a președintelui forului ar putea fi pusă în dezbatere la solicitarea a o treime din numărul total al deputaților. Revocarea se face prin votul majorității deputaților.

Conform regulamentului în vigoare, o solicitare de revocare a președintelui Camerei Deputaților poate fi făcută doar de către grupul parlamentar care l-a propus, adică cel al PSD în situația de față.

Solicitarea de modificare a regulamentului este discutată mai întâi în Biroul Permanent al Camerei, care și teoretic, și practic, o poate respinge. Dacă proiectul este trimis la comisia de specialitate, aceasta trebuie să întocmească un raport. Comisia pentru Regulament este formată din 7 membri, câte unul din partea fiecărui partid parlamentar plus un reprezentant al minorităților, iar președinte este Eugen Nicolicea (PSD).


Proiectul de modificare a regulamentului este semnat de Raluca Turcan (PNL), Dan Barna (USR) și Eugen Tomac (PMP).

„Este un proiect legislativ pe care l-am avut şi în sesiunea trecută, care a fost respins, însă, în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor este tot mai vizibil vinovatul decredibilizării instituţiei Parlamentului, decredibilizării imaginii României în străinătate, a devenit personajul care transformă forul de bază al legiferării din România într-o instituţie aflată la cherem personal, considerăm că se impune o dezbatere reală din nou despre posibilitatea revocării dlui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Deputatul PNL a spus că îşi exprimă speranţa că, de data aceasta, dezbaterile pe marginea propunerii vor fi „mai temeinice”.

Fostul premier Victor Ponta a spus marți că va discuta despre schimbarea regulamentului și cu parlamentari social-democrați, pentru că, în opinia sa, sunt mulți deputați anti-Dragnea. Victor Ponta afirmă că mai e nevoie de votul a 10-15 deputați din PSD pentru a avea majoritatea necesară schimbării regulamentului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„E foarte posibil în contextul actual să obținem majoritatea. Există o majoritate anti-Dragnea și trebuie să pornim de aici”, a spus Ponta.

Ideea revocării lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei a venit după ce mai mulți parlamentari social-democrați au semnat înaintea Comitetului Executiv Național de săptămâna trecută o scrisoare în care își exprimau nemulțumirea față de liderul partidului lor. După ce, în urma CEx-ului, Liviu Dragnea a fost reconfirmat în fruntea PSD, ideea revocării lui de la șefia Camerei a căpătat tot mai multă forță.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: