joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 februarie, 2021

Camera Deputaților a respins prin vot, miercuri, moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (foto).

Scorul înregistrat la vot a fost: 140 pentru, 161 împotrivă, 1 abținere și 2 deputați nu au votat. PSD a cerut vot secret, însă propunerea a picat la votul din plen.

În Camera Deputaților, PNL, USR-Plus și UDMR dețin o majoritate de 169 de voturi față de cele 110 ale PSD. La moțiune, împotriva ministrului Sănătății au votat și deputații AUR, care dețin 33 de mandate.


Deputatul USR-Plus Mihai Polițianu a publicat pe Facebook fișa de vot din care reiese că un deputat liberal a votat la moțiune alături de PSD. Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan anunțase luni că va cere excluderea din partid a oricărui deputat PNL care votează pentru moțiune.

„A fost o greşeală. Am votat pe tabletă şi a fost o greşeală. Nu am apăsat pe buton şi foarte greu am accesat pentru că sunt într-o zonă fără semnal şi foarte greu mă conectez la Camera Deputaţilor. Am tot dat şi nu îmi apărea imaginea şi la vot, din greşeală am votat, dar nu intenţionat”, a declarat Corneliu Olar, deputatul PNL care a votat pentru moțiune.

Camera Deputaților a dezbătut luni moțiunea simplă depusă de PSD, intitulată „Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!”. PSD l-a acuzat pe Vlad Voiculescu de proastă gestionare a crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus.


Prezent în Parlament la dezbatere, ministrul Vlad Voiculescu a afirmat: ”Autorul dezastrului din Sănătate este PSD și mafia pesedistă.”

Moțiunea a fost depusă miercurea trecută.

Înaintea dezbaterilor din Parlament, liderii coaliției au anunțat că îl vor susține pe Vlad Voiculescu și că moțiunea nu va trece, deși inițial au apărut informații potrivit cărora unii liberali ar fi luat în calcul să voteze moțiunea PSD.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: