vineri

26 aprilie, 2024

30 ianuarie, 2019

Cifra de afaceri și profitul companiei de stat Romgaz, cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale din România, vor scădea cu circa 20-25% în acest an, ca urmare a efectelor Ordonanței 114, estimează oficialii companiei.

Ordonanța impune atât o taxă pe afacerile Romgaz cât și plafonarea prețului de vânzare a gazelor la 68 de lei/MWh. Acest nivel este cu 17% mai scăzut decât prețul mediu la care Romgaz și-a vândut producția în primele nouă luni ale anului trecut.

“Ordonanţa are un impact pe profitul realizat de 420 milioane de lei”, a spus Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, la Sibiu, potrivit Ziarului Financiar.


În primele nouă luni din 2018, Romgaz a realizat venituri de 275,7 milioane de lei, în creștere cu 8,5% față de aceeași perioadă din 2017 și un profit brut cu 13,8% mai mic decât cel din anul anterior. Profitul net a fost de 167,2 milioane de lei, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București (BVB).

În aceeași perioadă, Romgaz a plătit dividende de aproape două miliarde de lei, în contextul în care a reușit să implementeze doar 55% din programul de investiții aferent anului trecut.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: