marți

9 iulie, 2024

23 octombrie, 2013

Consiliul de Administraţie al Tarom se va întruni săptămâna viitoare, urmând să discute numirea a doi noi administratori şi prelungirea mandatului de director executiv al lui Christian Heinzmann, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Ministrul a confirmat miercuri că şedinţa AGA programată marţi nu a avut loc din cauza neprezentării reprezentanţilor SIF Muntenia. Este şedinţa în care Dan Pascariu urma să fie revocat din poziţia de preşedinte CA, iar mandatul belgianului Christian Heinzmann să revină la durata de patru ani.

„Am înţeles că săptămâna viitoare este o şedinţă a CA (…) Probabil că vor fi cooptaţi cei doi noi membri, ca urmare a locurilor lăsate libere”, a afirmat ministrul, aflat în vizită la şantierul metroului din Drumul Taberei şi citat de MEDIAFAX.


Întrebată cine sunt noii administratori, Ramona Mănescu l-a nominalizat doar pe reprezentantul Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Manuel Donescu.

„Sunt mai multe CV-uri date consultanţilor, cei care fac selecţia, vom vedea, la momentul şedinţei CA se vor alege cele două persoane. Sigur, îl ştiu pe cel de la Ministerul Transporturilor, deocamdată”, a spus ministrul.

Ramona Mănescu a adăugat că şi revenirea mandatului CEO-ului Christian Heinzmann la perioada stabilită iniţial, de patru ani, va fi discutată de CA.

„Dacă săptămâna viitoare CA va decide prelungirea mandatului domnului Heinzmann el va rămâne şi atunci nu mai avem niciun conflict. Domnul Pascariu (Dan Pascariu, preşedintele CA, n.r.) este deocamdată în CA”, a spus ministrul.


În cazul în care nu va fi prelungit, mandatul lui Heinzmann se va încheia la 19 noiembrie.

Întrebat dacă Dan Pascariu va rămâne în funcţie după întrunirea CA, ministrul a evitat un răspuns concret. „Întrebaţi Consiliul de Administraţie, de ce mă întrebaţi pe mine?”, a spus Ramona Mănescu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Capitala conduce în Topul celor mai Prosperitate orașe din România,

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: