miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 august, 2020

Guvernul Noii Zeelande a activat sistemele de securitate națională după ce activitatea Bursei a fost a fost blocată de atacuri cibernetice pentru a patra zi la rând.

În acest moment, scrie The Guardian, autoritățile nu știu exact cine se află în spatele acestor atacuri ”externe”, dar eșecul de a stopa aceste atacuri ridică serioase semne de întrebare asupra capacităților de securitate cibernetică deținute de Noua Zeelandă, afirmă experți citați de cotidianul britanic.

NZX Ltd a fost obligată să opreacă vineri dimineața tranzacțiile din cauza problemelor apărute la infrastructura IT, activitatea fiind reluată după aproape 5 ore.


Ministrul de Finanțe Grant Robertson a anunțat că Biroul guvernamental pentru securitatea comunicațiilor și agenția națională de securitate au fost solicitate să vină în ajutorul bursei.

Atacurile cibernetice asupra bursei au debutat marți, cu atacuri de tip DDoS, maniera obișnuită de a bloca un server prin creșterea exponențială a traficului internet către acel server. Atacurile au forțat Bursa să oprească tranzacțiile obișnuite, pieței obligațiunilor, și piața specială Fonterra.

Noua Zeelandă, o economie relativ mică, cu o populație de 5 milioane de locuitori, nu este în mod obișnuit ținta atacurilor cibernetice, așa cum se întâmplă frecvent cu vecina sa, Australia.

Australia a anunțat recent că va investi 1, 19 miliarde dolari americani în consolidarea sistemelor de securitate cibernetică.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: