duminică

29 mai, 2022

Bulgaria, pregătită să trimită armata la frontiera cu Turcia dacă migranții vor forța intrarea

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 martie, 2020

Armata bulgară este pregătită să trimită efective la graniţa cu Turcia în cazul unui val de migranţi, a declarat joi ministrul apărării, Krasimir Karakaceanov.

Între 400 şi 500 de militari din forţele terestre, forţele speciale şi poliţia militară, şi 140 de echipamente pot ajunge la graniţă într-un interval de 4-6 ore, a detaliat ministrul, citat de Bulgarian News Agency.

Alţi 1.000 de militari ar putea fi trimişi în 12-16 ore, iar, dacă va fi necesar, vor mai putea fi mobilizaţi între 2.400 şi 2.600.


În cazul unui val semnificativ de imigranți și a unor acțiuni de forțare a trecerii în Bulgaria, a fost autorizată folosirea forței fizice și a tunurilor cu apă, a gazelor lacrimogene şi a grenadelor paralizante, după modelul în care a reacționat Grecia.

În acest stadiu însă, a arătat ministrul, poliţa de frontieră şi Ministerul de Interne îşi îndeplinesc perfect misiunea, nu există tensiuni, iar Turcia nu le permite migranţilor să treacă în Bulgaria.

Ministrul apărării le-a mai declarat jurnaliştilor că nu sunt necesare noi instalaţii de-a lungul frontierei. Poliţia de frontieră deţine echipamente foarte bune, potrivit oficialului: camere cu termoviziune care permit identificarea la 5 km de frontieră, drone şi altele.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În opinia ministrului Karakaceanov, ar fi bine ca valul de migraţie spre Bulgaria să fie stopat cu ajutorul diplomaţiei, însă, dacă aceasta nu va da rezultate, vor trebui utilizate toate mijloacele de forţă permise de legislaţia bulgară.


„Sunt o persoană omenoasă, dar graniţa bulgară este inviolabilă şi, dacă cineva începe să comită încălcări precum cele din Grecia, Bulgaria ar trebui să folosească forţa”, a declarat ministrul apărării.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: