joi

20 iunie, 2024

6 martie, 2020

Armata bulgară este pregătită să trimită efective la graniţa cu Turcia în cazul unui val de migranţi, a declarat joi ministrul apărării, Krasimir Karakaceanov.

Între 400 şi 500 de militari din forţele terestre, forţele speciale şi poliţia militară, şi 140 de echipamente pot ajunge la graniţă într-un interval de 4-6 ore, a detaliat ministrul, citat de Bulgarian News Agency.

Alţi 1.000 de militari ar putea fi trimişi în 12-16 ore, iar, dacă va fi necesar, vor mai putea fi mobilizaţi între 2.400 şi 2.600.


În cazul unui val semnificativ de imigranți și a unor acțiuni de forțare a trecerii în Bulgaria, a fost autorizată folosirea forței fizice și a tunurilor cu apă, a gazelor lacrimogene şi a grenadelor paralizante, după modelul în care a reacționat Grecia.

În acest stadiu însă, a arătat ministrul, poliţa de frontieră şi Ministerul de Interne îşi îndeplinesc perfect misiunea, nu există tensiuni, iar Turcia nu le permite migranţilor să treacă în Bulgaria.

Ministrul apărării le-a mai declarat jurnaliştilor că nu sunt necesare noi instalaţii de-a lungul frontierei. Poliţia de frontieră deţine echipamente foarte bune, potrivit oficialului: camere cu termoviziune care permit identificarea la 5 km de frontieră, drone şi altele.

În opinia ministrului Karakaceanov, ar fi bine ca valul de migraţie spre Bulgaria să fie stopat cu ajutorul diplomaţiei, însă, dacă aceasta nu va da rezultate, vor trebui utilizate toate mijloacele de forţă permise de legislaţia bulgară.


„Sunt o persoană omenoasă, dar graniţa bulgară este inviolabilă şi, dacă cineva începe să comită încălcări precum cele din Grecia, Bulgaria ar trebui să folosească forţa”, a declarat ministrul apărării.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: