miercuri

10 iulie, 2024

30 august, 2016

rumyana bachvarovaSofia a solicitat Frontex detașarea la frontierele sale externe a 300 de angajați ai agenției europene, în contextul creșterii fluxului de imigranți din Orientul Mijlociu.

Anunțul a fost făcut de ministrul bulgar de Interne, Rumyana Bachvarova (foto), care a declarat că numărul mai realist ar fi de 200 de angajați.

Bachvarova a explicat că se constată o schimbare a structurii fluxurilor recente, cei mai mulți dintre imigranți fiind afgani şi irakieni care încearcă să ajungă în state europene dezvoltate.


”Asta schimbă şi comportamentul celor care ne traversează graniţele ilegal, comportamentul lor în ceea ce priveşte teritoriul ţării şi capacităţile noastre de a răspunde solicitărilor lor pentru primirea unui statut în Bulgaria.

Nu putem să permitem ca o rută pentru migranţi să se formeze prin teritoriul bulgar, chiar dacă o asemenea dezvoltare ar fi în interesul nostru”, a declarat Bachvarova, citată de agenția Novinite.

Bulgaria nu este situată pe principala rută a refugiaților, dar, la fel ca și Grecia, a cunoscut o creștere importantă a acestor fluxuri.

De la închiderea rutei Balcanilor de Veste, în martie, în Bulgaria s-a intensificat traficul cu persoane, iar Serbia a raportat creșterea numărului de imigranți aduși de călăuze din această țară membră UE.


La sfârșitul lunii iulie, numărul migranților afgani care au aplicat anul acesta în Bulgaria pentru statutul de azilant a ajuns la 4.442, irakienii au depus 2.832 de cereri, sirienii – 1.120, pakistanezii – 646, iar iranienii – 169.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: