joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 noiembrie, 2013

Liceenii poartă miercuri banderole albe în semn de protest faţă de subfinaţarea sistemului educaţional, iar studenții vor protesta străzile mai multor centre universitare, cerând alocarea 6% din PIB pentru sistemul de învățământ.

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), structura reprezentativă a elevilor la nivel naţional, a elaborat un set de revendicări, începând cu un buget de 6% din PIB pentru educație, solicitare cerută și de profesorii care au protestat săptămâna trecută, și de către studenți.

În plus, elevii din CNE, aflați miercuri în în grevă japoneză, solicită Guvernului reabilitarea școlilor care nu au nici măcar autorizație sanitară de funcționare (pentru că au toalete în curte, nu au apă potabilă și sunt neîncâlzite).


Adolescenții mai cer decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti. Potrivit unei ordonanțe, statul decpntează cel mult 120 de lei pentru un abonament șlunar emis pentru distanța de 50 de kilometri.

Elevii mai solicită şi creşterea alocaţiilor, valoarea acestora fiind neschimbată din 2009, de numai 42 de lei (aproape 10 euro).

Elevii mai cer manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, revizuirea curriculumului şcolar şi a conţinuturilor manualelor şcolare şi adaptarea învăţământului tehnologic la cerinţele agenilor economici

În unele localități din țară, elevii se vor alătura manifestaţiilor studenţilor, ieșind alături de ei la marșurile programate pentru miercuri.


În București, elevii nu sunt nici în grevă și nici nu vor participa la manifestația anunțată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că nu are nicio problemă privind greva japoneză anunţată de Consiliul Naţional al Elevilor, și că respectă „dreptul acestora de a se exprima liber” .

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: