marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 mai, 2016

2
Italianul Roberto Fiore este liderul APF

Mai mulți europarlamentari solicită Parlamentului European să blocheze un grant de 600.000 de euro acordat unei alianțe de extremă dreapta anti-europene. Formațiunea care beneficiază de acești bani este o mișcare neo-nazistă intitulată Alianța pentru Pace și Libertate (APF).

Regulamentele europene prevăd că blocarea unui grant se poate face în condițiile în care solicitarea este susținută de cel puțin 25% dintre cei 7541 membri ai Parlamentului European, din minimum 3 grupuri politice.

Europarlamentarul german Manfred Weber, liderul principalului grup de centru-dreapta, este unul dintre cei care solicită stoparea finanțării.


Potrivit documentelor Parlamentului European, începând din ianuarie 2016, APF s primit un grant de 400.000 de euro, iar Fundația APF, denumită Europa Terra Nostra, un alt grant de 197.625 deuro.

Alianța pentru Pace și Libertate a fost lansată în 2015. Vicepreședinte al Alianței este Nick Griffin, fost europarlamentar și fost lider al British National Party (BNP).

Un veteran al extremei drepte, italianul Roberto Fiore, este președinte al APF.

Roberto Fiore a fost condamnat în lipsă, în 1985, pentru conexiuni cu NAR, grupul fascist acuzat în 1980 de explozia provocată în gara din Bologna, în urma căreia au murit 85 de persoane. Fiore este în prezent lider al partidului Forza Nuova.

3
Manifestație organizată la Atena de Zorii Aurii

Un alt vicepreședinte al APF este Artemis Matthaiopoulos, unul dintre liderii Zorii Aurii din Grecia, partid anti-imigrație care afișează simboluri neo-naziste. Membri ai partidului au fost acuzați de infracțiuni grave, inclusiv de crimă, câțiva fiind judecați în cursul anului trecut.

Formațiune componentă a APF este Partidul Național Democratic din Germania (NPD), al cărui lider, Udo Voigt, este parlamentar european. Curtea Constituțională din Germania discută scoaterea în afara legii a NPD.

O sursă din PE a declarat BBC că granturile acordate formațiunilor politice europene sunt transferate în mod normal în luna martie. ”Dacă banii au fost deja transferați, atunci ar trebui returnați”, afirmă sursa BBC, care mai afirmă că Manfred Weber, ca șef al grupului EPP, ar trebui să fie capabil să strângă semnăturile necesare blocării acestor granturi.

În aprilie, Manfred Weber a scris celorlalți lideri ai grupurilor parlamentare și președintelui Martin Schulz, transmițând că UE nu ar trebui să acorde suport ”unora dintre cele mai radicale formațiuni de extremă-dreapta”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În programul său, APF afirmă că ”promovează valorile creștine comune” și că ”dă glas celor preocupați de alienarea provocată de procesele democratice” din UE.

APF are strânse legături cu oficiali ai regimului Assad și a condamnat acțiunile NATO în Europa, acuzând politicienii Occidentali că promovează ”rusofobia” și servesc interesele Israelului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: