luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 august, 2011

Comisia Europeană a reamintit marţi că deciziile luate de Grecia şi Finlanda privind introducerea de garanţii ale împrumuturilor trebuie să fie aprobate de partenerii din Zona euro, într-un moment în care această chestiune controversată înveninează dezbaterile din Zona euro, relatează AFP.

„Convorbirile continuă între Grecia şi Finlanda la acest capitol controversat al garanţiilor colaterale. Discuţiile sunt bilaterale, dar trebuie să fie aprobate de către partenerii din Zona euro”, a declarat Amadeu Altafaj, purtător de cuvânt al comisarului european pentru afaceri economice, Olli Rehn, adăugând că „partenerilor din Zona euro le revine sarcina de a stabili dacă acest aranjament este corespunzător sau nu” şi că „orice decizie de a introduce o garanţie are un impact asupra schemei de finanţare a celui de-al doilea plan de ajutor pentru Grecia”.

Finlanda a anunţat la jumătatea lunii august că a convenit cu Grecia ca Atena să-i acorde o garanţie, plătită în numerar, pentru ca Helsinki să contribuie la cel de-al doilea plan de ajutor pentru Atena.


Această decizie fusese decisă în cadrul unui summit extraordinar al Zonei euro pe 21 iulie, dar dezvăluirea referitoare la discuţiile greco-finlandeze a provocat temeri în legătură cu un demers similar al altor state din Zona euro.

Ministrul austriac de finanţe, Maria Fekter, a cerut îndeosebi marţi un tratament echitabil între ţări. „Dacă există garanţii pentru o ţară, atunci toate celelalte trebuie să fie tratate în acelaşi fel”, a declarat dna Fekter.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: