miercuri

7 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 august, 2016

king
Sir Julian King

Noul comisar european susținut de Marea Britanie are ca responsabilitate strategia antiteroristă a UE, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, anunțând marți că sir Julian King va îndeplini această misiune.

Numirea lui King, 51 de ani, în poziția de Comisar pentru securitatea Uniunii, susținută în prealabil de guvernul britanic în Consiliul European, trebuie să fie aprobată și de Parlamentul European.

Chiar dacă Jean Claude Junker s-a consultat cu liderii grupurilor parlamentare înainte să facă acest anunț, Julian King se poate aștepta la audieri dificile în toamnă înainte de vot, scrie EurActiv.


Strategia de Securitate a UE a fost publicată în aprilie, la scurt timp după atacurile sângeroase din Paris și din Bruxelles.

Documentul pledează pentru cooperare în domeniul informațiilor între statele membre UE și acțiuni comune contra radicalizării și a persoanelor care revin în Europa după stagii petrecute în Siria.

Educat la Oxford, King, fost ambasador în Franța și în Irlanda, preia poziția de Comisar lăsată liberă, prin demisie, de Jonathan Hill, fost Comisar pentru servicii Financiare până la votul Brexit.

Portofoliul de Comisar pentru Securitatea UE este unul nou creat, iar King trebuie să determine o abordare comună a statelor membre în domeniul antiterorist. Marea BRitanie solicitase o poziție de Comisar pentru probleme de mediu.


Jean Claude Junker l-a însărcinat săptămâna trecută pe consilierul său Michel Barnier să conducă echipa europeană de negociatori a Brexit-ului.

Marea Britanie este îndreptățită să dețină un reprezentant în executivul european până la ieșirea formală din blocul comunitar, procedură care poate dura până la 2 ani după activarea Articolului 50 din Tratatul UE.

Noul premier britanic Theresa May a anunțat că activarea Articolului 50 se va produce la începutul anului viitor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: