vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 octombrie, 2016

brexitPremierul britanic, Theresa May, se va întâlni luni cu omologii săi scoțian, galez și nord-irlandez , în Comitetul ministerial comun, pentru a schița împreună traseul Brexitului.

Este primul Comitet organizat după decembrie 2014.

Reprezentanții guvernamentali urmează „să discute despre maniera în care administrațiile ar putea lucra împreună pentru a profita de oportunitățile oferite de ieșirea din Uniunea Europeană”, a informat 10 Downing Street, citat de Agerpres.


Theresa May dorește să construiască „o nouă strategie industrială pentru ansamblul Marii Britanii, cu scopul de a dezvolta mai multe bogății și locuri de muncă”, a adăugat Downing Street.

„Ne unește mai mult decât geografia și valorăm mai mult decât suma părților noastre”, a declarat premierul britanic. „În timp ce deschidem un nou capitol, trebuie să beneficiem de oportunitățile care se prezintă și vom realiza mai multe împreună decât am face separat”, a adăugat ea.

La referendumul din 23 iunie, majoritatea englezilor și galezilor s-au pronunțat în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, în timp ce majoritatea scoțienilor și nord-irlandezilor au fost pentru menținerea Marii Britanii în UE.

Situația a readus în discuție o posibilă independență a Scoției, la numai doi după referendumul în care locuitorii acesteia au votat pentru rămânerea în Marea Britanie.


 

Șefa guvernului regional, Nicola Sturgeon, a afirmat în ultimele luni că are încredere mai mult ca niciodată în independența Scoției după Brexit și a confirmat pregătirile pentru un nou referendum pentru ieșirea din Marea Britanie.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: