marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iunie, 2016

lire sterlineTemerile că rezultatul votului la referendumul istoric de joi din Marea Britanie va fi în favoarea ieșirii țării din Uniunea Europeană au dus vineri dimineață la o depreciere semnificativă a lirei sterline, care a ajuns la cel mai scăzut nivel în raport cu dolarul american din ultimii peste 30 de ani, transmite DPA citată de AGERPRES.

La primele ore ale dimineții, lira era cotată sub nivelul de 1,35/dolar, pentru prima dată după 1985.

De asemenea, indicele bursier FTSE a scăzut cu 2%.


Traderii se pregătesc pentru vânzare masivă de acţiuni la debutul şedinţei de tranzacţionare de la Londra de la 8:00 (10:00 ora României). Piaţa indică faptul că indicele FTSE va deschide în scădere cu aproximativ 7,5%, cea ce ar însemna că aproape 120 de miliarde de lire vor dispărea din valoarea celor mai mari companii britanice.

Pe de altă parte, Mario Draghi, președintele BCE, a dat asigurări joi seară, înainte de încheierea votului, că Banca Centrală este pregătită pentru orice eventualitate :

„Suntem pregătiţi pentru orice eventualitate, am făcut toate pregătirile necesare. Mesajul nostru este că ne concentrăm eforturile pentru ca Europa, casa noastră comună, să fie mai puternică”, a declarat Mario Draghi.

Obligațiunile germane au atins un nivel-minim record, randamentul ajungând la -o,3%, în conditiile în care investitorii s-au refugiat să-si adăposteasca banii în siguranta bund-urilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Acțiunile de pe bursa din Hong Kong au scăzut cu 5%.

S&P a anunțat că Marea Britanie își va pierde probabiul ratingul de credit AAA.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: