marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 octombrie, 2018

Candidatul de extremă dreapta Jair Bolsonaro este viitorul preşedinte al Braziliei, după ce a câștigat alegerile de duminică cu 55,15% din voturi.

Imediat după anunţarea primelor rezultate parţiale, focuri de artificii au fost lansate pe plaja din Barra da Tijuca, unde zeci de susţinători ai lui Jair Bolsonaro erau adunaţi în faţa domiciliului său pentru a sărbători victoria.

În discursul său, transmis live și pe Facebook, Jair Bolsonaro a făcut un apel la schimbarea destinului Braziliei.


„Nu putem continua să flirtăm cu socialismul, comunismul, populismul de stânga”, a spus politicianul, apărător al dictaturii militare (1964-1985).

„Împreună, vom schimba destinul Braziliei”, a promis fostul căpitan de armată de 63 de ani, care va prelua în ianuarie conducerea celei mai mari ţări din America Latină, datorită voturilor a peste 57 de milioane de alegători.

„Noi suntem poporul indignat, exasperat de violenţă şi corupţie. Poporul a vorbit. Este pentru prima dată când mă simt reprezentat”, a spus André Luiz Lobo, un bărbat de culoare de 38 de ani care conduce o afacere.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Într-o ţară minată de o violenţă record, marasm economic, corupţie endemică şi o criză de încredere acută în clasa politică, Jair Bolsonaro a reuşit să se impună drept omul energic de care Brazilia ar avea nevoie, comentează AFP.


Apărător al familiei tradiţionale, el a beneficiat de susţinerea crucială a puternicelor biserici evanghelice şi a indignat, prin declaraţiile sale revoltătoare, o bună parte dintre bărbaţii de culoare, femei şi membri ai comunităţii LGBT.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: