joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 februarie, 2016

bosnia-EU
Premierul bosniac Denis Zvizdic și președintele Comisiei, Federica Mogherini

Bosnia-Hertegovina a depus cererea formală de aderare la Uniunea Europeană, a anunțat președintele Comisiei, Federica Mogherini.

Potrivit publicației britanice The Independent, în cadrul unui eveniment organizat la Bruxelles, o serie de diplomați au afirmat că este posibil ca Sarajevo să nu fi îndeplinit toate condițiile pentru a formula această solicitare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cu toate acestea, Federica Mogherini a anunțat că cele 28 de state membre ale UE vor analiza solicitarea Bosniei-Hertegovina, pe care o consideră ”o veste bună, atât pentru blocul european, cât și pentru Bosnia”.


bosnia”Într-un moment în care Uniunea este pusă sub semnul întrebării chiar din interiorul său, să vezi că în imediata vecinătate există atâta energie și dorință de aderare, de muncă în vederea adaptării- țării, societății, economiei și instituțiilor- la standardele europene , ne conferă un sentiment de responsabilitate față de cetățenia UE”, a declarat presei președintele CE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: