marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 aprilie, 2022

Statele Occidentale reprezentate în G20 se pregătesc să organizeze miercuri un boicot coordonat la adresa Rusiei, cu prilejul întâlnirii de la Washington a miniştrilor de finanţe. Aceștia ar urma să părăsească sala în bloc în momentul apariţiei ministrului rus de finanţe, Anton Siluanov, anunță Reuters.

În ciuda faptului că SUA şi UE solicită excluderea Rusiei din întâlnirile G20, alte ţări membre ale Grupului, în special China şi Indonezia (care prezidează întrunirile G20 din acest an) se opun acestei decizii.

G20 reuneşte cele mai importante 19 state industrializate şi emergente, plus Uniunea Europeană. Țările G20 reprezintă aproximativ două treimi din populația lumii și mai bine de 80% din producția economică globală.


Federaţia Rusă a confirmat marţi prezenţa ministrului de finanţe Siluanov la întrunirea G20 de la Washington, ceea ce a declanşat proteste din partea reprezentanţilor statelor occidentale, care au afirmat că nu pot sta la aceeaşi masă cu reprezentantul Moscovei, în condiţiile în care mii de civili ucraineni au fost ucişi în urma războiului din această ţară declanşat de Rusia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele american Joe Biden a declarat deja, în urmă cu o lună, că Rusia ar trebui exclusă din grupul G20 al celor mai mari economii din lume.

Tensiunile dintre statele occidentale şi Rusia pun în pericol viitorul G20, avertizează analiştii consultaţi de Reuters.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: