luni

15 iulie, 2024

4 octombrie, 2022

România are nevoie de politici coerente pentru a putea dezvolta o industrie performantă de semiconductori, care necesită investiții mari, pe termen lung, este de părere Bogdan Costinescu, Director Software Engineering, Security and Operating Systems la NXP Semiconductors România.

”Ne trebuie coerență (pentru a dezvolta o industrie performantă a cipurilor în România, n.r.). Nu putem să zicem că avem o investiție în microelectronică în următorii patru ani, după care să zicem că avem nevoie să investim în altă direcție. Aceste start-stopuri nu sunt eficiente”, a declarat Bogdan Costinescu în cadrul conferinței ”Formarea competențelor: Educația pentru industriile cu valoare adăugată mare”, organizată marți de CursdeGuvernare.

În opinia sa, în România ar exista premisele dezvoltării microelectronicii, iar pentru acest lucru e nevoie de un sistem educațional cu rezultate bune per ansamblu, nu doar în zona de vârf.


”Cred că bazele există și funcționează corect. Trebuie să vedem pe partea de educație timpurie. Vârfurile sunt necesare, dar baza este dată de majoritate. Trebuie să ne măsurăm nu doar după vârfuri”, a comentat specialistul.

În ce privește investiția companiei în tinerii care trec de sistemul de formare a competențelor către pozițiile din economie, Bogdan Constantinescu spune că există planuri foarte precise:
”Noi ne-am propus ca până în 2025 să instruim peste 5.000 de studenți în România. Sper că acest număr va fi mai mare. Ne dorim să aducem valoare adăugată prin aceste joburi foarte bine plătite.” 

Conferința integrală:


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: