luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 martie, 2011

Premierul Emil Boc şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga, şi-ar fi anunţat colegii, duminică, la şedinţa cu şefii organizaţiilor judeţene, că intră în cursa pentru preşedinţia partidului,potrivit unor surse citate de gandul.info.

Anunţurile oficiale privind candidaturile la Convenţia Naţională din luna mai vor fi făcute după votul pe care Parlamentul îl va da miercuri moţiunii de cenzură pemarginea Codului muncii, a declarat, pentru cursdeguvernare.ro, deputatul Sulfina Barbu, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL.

“:i Sorin Frunzăverde a spus mai demult că va candida, dar am convenit ca anunţul candidaturilor să fie făcut după votulpe moţiunea de cenzură,pentru că populaţia este interesată în primul rând de guvernare, nu de chestiunile interne ale partidului”, a spus Sulfina Barbu.


Dacă Boc va candida pentru un nou mandat de preşedinte al PDL, acesta ar urma să renunţe la funcţia de premier.

Pentru Blaga şi-a anunţat deja susţinerea şefulorganizaţiei de Dolj, Radu Berceanu, iar în urma Consiliului Naţional de Coordonare de săptămâna trecută, pare să se fi coagulat în jurul său un grup de “talibani” care îi cuprinde pe Adriean Videanu (prim-vicepreşedinte), Ioan Oltean (Bistriţa), Sorin Frunzăverde (Caraş-Severin), Gheorghe Flutur (Suceava), Cezar Preda  (Buzău).

În schimb, preşedintelui Băsescu, care îşi menţione opţiunea pentru instalarea unui premier tehnocrat, iar veni mănuşă candidatura lui Emil Boc în partid, în schimbul renunţării acestuia la funcţia de la Guvern.

Boc ar urma să se bucure de sprijinul lui Băsescu şi în condiţiile în care grupul de intelectuali de sub pulpana sa Macovei-Cristian Preda – Voinescu a testat, fără succes, terenul în partid.


Sub influenţa lui Băsescu, alături de Boc ar urma să vină Daniel Buida (Cluj), Roberta Anastase (Prahova), Raluca Turcan, Anca Boagiu, Gheorghe Falcă, Elena Udrea – care îl va aduce cu ea şi pe William Brânză (PDL Diaspora).

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, duminică, cu liderii PDL despre modificarea Constituţiei şi o serie de acte normative, însă şefii partidului au rămas aproximativ 45 de minute la discuţii, după plecarea şefului statului, a precizat Sulfina Barbu.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: