duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 noiembrie, 2016

bnrBanca Națională României (BNR) își menține estimarea de inflație pentru acest an la minus 0,4%, însă revizuiește în creștere prognoza pentru anul viitor, la 2,1%, de la 2%, cât estima în august, potrivit datelor din Raportul trimestrial asupra inflației, citat de Agerpres.

Revizuirea țintei pe 2017 este considerată „minoră” de guvernatorul Mugur Isărescu, care a spus că, fără impactul primei etape a reducerii cotei TVA, inflația ar fi fost de 1% în acest an și de 2,4% anul viitor.

Dacă nu se ia în calcul impactul eliminării supraaccizei la carburanți de la 1 ianuarie 2017, inflația ar ajunge la 2,7% în 2017, a mai adăugat guvernatorul BNR.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe de altă parte, Comisia Europeană previzionează, în raportul său macroeconomic de toamnă, că economia României va accelera la 5,2% an/an în 2016, pe fondul impulsului politicii fiscal-bugetare și politicii de venituri.

Pentru 2017 și 2018 entitatea previzionează decelerarea dinamicii PIB la 3.9% an/an, respectiv 3.6% an/an și atrage atenția cu privire la majorarea costului unitar al muncii, precum și la perspectiva intensificării deficitului finanțelor publice (la 3.2% din PIB în 2017 și 2018) – potrivit unei sinteze a Băncii Transilvania.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: