marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iunie, 2011

Costurile de împrumut ale României au ajuns la cel mai scăzut nivel, din noiembrie, sub cele ale Ungariei, pentru că reducerea cheltuielilor a majorat încrederea în prima ofertă de obligaţiuni internaţionale din acest an emisă de autorităţile de la Bucureşti, analizează Bloomberg

Randamentul eurobondurilor României cu scadenţa în 2018 a scăzut cu 63 puncte de bază din februarie, la 5,47%, conform datelor Bloomberg.

Astfel, România a ajuns la un nivel cu 37 de puncte de bază sub nivelul similar de maturitate al bondurilor Ungariei de categoria investment-grade.


În urmă cu un an, obligaţiunile emise de România aveau statutul junk – nerecomandat pentru investiţii – fiind cu 115 puncte de bază peste ale Ungariei.

România intenţionează să lanseze săptămâna aceasta prima emisiune de eurobonduri de mai mult de un an, deoarece vrea să evite să recurgă la împrumutul de 5 miliarde de euro de la FMI şi UE, pus la dispoziţie de cei do creditori în baza acordului de precauţie.

”Emisiunea de obligaţiuni a României ar trebui să decurgă bine şi aici continuă să existe un apetit major din partea investitorilor globali pentru obligaţiuni în euro sau dolari în Europa Centrală şi de Est. România ar fi înţeleaptă să şteargă orice cerere în exces şi să emită la o valoare mai mare dacă poate reuşi să facă asta fără o creştere semnificativă a costurilor”, a declarat Peter Attard Montalto, economist la Nomura International Plc în Londra.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: