Știrea despre condamnarea definitivă la închisoare a lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și încă liderul partidului cu cele mai multe mandate în Parlament, a început să circule pe tot mapamondul, fiind preluată de principalele agenții inetrnaționale de știri.
Liviu Dragnea a fost condamnat luni la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în Dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Patru dintre cei cinci judecători ai completului de la Curtea Supremă care au pronunțat sentința au fost pentru păstrarea verdictului penal din prima instanță, un singur magistrat considerând că procesul trebuie reluat.
„Cel mai puternic om din România merge la închisoare pentru corupţie”, scrie agenţia de presă Bloomberg, preluată de Mediafax.
„Liderul partidului de guvernământ din România, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare într-un caz de corupţie”, relatează agenţia Associated Press.
„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a confirmat luni condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare a liderului Liviu Dragnea”, scrie și Agenţia France-Presse, citată de cotidianul Le Figaro.
„Liderul social-democraţilor români, condamnat la închisoare. (…) Social-democraţii au pierdut alegerile parlamentare”, comentează publicaţia germană Die Presse.
BusinessReview.eu informează că un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe liderul PSD Liviu Dragnea la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru instigarea la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman. În acest caz, două persoane au fost angajate fictiv la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.
Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a făcut apel după ce a fost găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu.Decizia este definitivă. România este una dintre cele mai corupte ţări membre ale Uniunii Europene, potrivit Transperency International.
În ultimii doi ani, ţara a fost divizată de proteste, activiştii susţinând că politicienii doresc să „slăbească” sistemul judiciar.