3 octombrie, 2012

Economia americană s-a recuperat în două modalităţi diferite: 1,2 milioane de familii americane se situează în cei 1% care au venituri mari, aceştia şi-au văzut veniturile crescând cu 5,5% anul trecut, potrivit unor estimări ale Biroului de Statistică American, citate de Bloomberg.

Câştigurile au scăzut cu 1,7% pentru 96 de milioane de gospodării, care formează 80% dintre americani şi aceştia au realizat venituri mai mici de 101.583 de dolari pe an.

Recuperarea economică, ce ar fi început oficial la mijlocul lui 2009, nu a ajuns încă să fie observabilă pe cecul de salarii al majorităţii americanilor.


În 2010, primele 1% dintre familiile americane aveau 93% din creşterea economică naţională, potrivit unui studiu realizat, în martie, de Emmanuel Saez, un economist de la Universitatea Berkeley din California, care se bazează pe date ale Comisiei Veniturilor Interne.

Diferenţa între bogaţi şi săraci, în America, a fost, în 2011, cea mai mare înregistrată în ultimele patru decenii, arată datele statistice, depăşind inegalităţile raportate anterior în Uganda sau Kazahstan. Ideea că fiecare generaţie o duce mai bine decât cea anterioară, unul dintre aspectele visului american, a fost pusă la încercare de faptul evident că veniturile unei familii din clasa de mijloc au scăzut în ultimul deceniu, pentru prima oară de la al doilea război mondial încoace.

În timp ce statistica nu ia în calcul beneficiile care rezultă din programe de securitate, cum ar fi timbrele pentru alimente, care au tendinţa de a reduce inegalitatea socială, diferenţele între venituri a atras atenţia opiniei publice, astfel încât a devenit şi o temă de dezbatere în campania electorală din SUA. Ambii candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie spun că vor face mai mult pentru a proteja clasa mijocie din ce în ce mai redusă.

Administraţia preşedintelui Barack Obama a pus creşterea inegalităţilor din ultimii ani pe seama “unei recesiuni profunde” şi  a fluctuaţiei dramatice a preţurilor . Obama susţine “legea Buffett”, un proiect numit după investitorul miliardar Warren Buffet, care presupune perceperea unui impozit de 30% asupra oricăror venituri mai mari de 1 milion de dolari pe an.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: