cursdeguvernare

duminică

15 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Black Sea Oil & Gas semnează cu Engie acordul pentru furnizarea de gaze naturale din proiectul Midia

20 noiembrie, 2018

Compania petrolieră Black Sea Oil & Gas (BSOG), deţinută de Carlyle International Energy Partners şi BERD, împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus International, au anunţat marţi semnarea la Paris, cu Engie, a acordului de livrare de gaze naturale din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia.

”Potrivit acestui acord, care va fi aplicabil doar în cazul obţinerii deciziei finale de a investi în proiectul MGD, Engie va achiziţiona gaze naturale din zăcămintele Ana şi Doina pe o perioadă de minim 10 ani, în conformitate cu legislaţia românească. Volumele contractuale preconizate la finalizarea proiectului reprezintă 0,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an”, se arată într-un comunicat citat de News.ro.

Gazele vor fi livrate la punctul de intrare Vadu în Sistemul Naţional de Transport al gazelor naturale din România, potrivi companiei.


”Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă submarină la Doina şi patru sonde de producţie la Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcământul Ana”, se arată în comunicat.

O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor (STG).

„BSOG lucrează în mod constant pentru realizarea tuturor etapelor rămase din proiect pentru a ajunge în punctul în care partenerii şi acţionarii vor putea lua decizia de a investi. Rezultatul evaluării impactului Legii Offshore asupra proiectului rămâne un factor cheie în stabilirea luării unei decizii favorabile de a investi”, a declarat directorul general al BSOG, Mark Beacom.

Engie aşteaptă să gestioneze prima producţie de gaze naturale din Marea Neagră, potrivit directorului diviziei Engie Global Energy Management, Edouard Neviaski.


„Gazele din proiectul MGD pot reprezenta o sursă stabilă de aprovizionare pe termen lung care să asigure dezvoltarea poziţiei Engie în România şi în regiune şi credem că acest lucru va îmbunătăţi siguranţa aprovizionării cu gaze pentru România în anii următori”, a spus Neviaski.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Creșterea salariului mediu brut pe economiei a fost alimentată de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: