marți

16 aprilie, 2024

inteligența artificială beneficii

21 februarie, 2024

UE și-a deschis oficial miercuri Biroul pentru Inteligență Artificială, anunță Politico. În cadrul acestuia vor fi angajate aproximativ 100 de persoane – 20 dintre ei redistribuiți din cadrul DG Connect și 80 de experți naționali și personal contractant.

Recrutarea acestui din urmă grup, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Johannes Bahrke, „va fi lansată în săptămânile următoare”.

Biroul, care a fost creat ca parte a Legii privind inteligența artificială, are în sarcină monitorizarea respectării regulilor Actului AI, crearea de coduri de practică, orientări și instrumente de evaluare aferente; încurajarea adoptării IA de încredere în întreaga Uniune și în cadrul Comisiei.


Vorbind marți la un eveniment al industriei tehnologică organizat la Parlamentul European, șeful DG Connect, Roberto Viola, a spus că Biroul AI este construit „pentru a exercita efectiv puterea – inclusiv în ceea ce privește potențialele sancțiuni sau intervenții pe piață”.

Acestea ar fi „scenarii extreme”, a spus Viola, dar mesajul său a fost clar: companiile AI vor trebui să ia în considerare deciziile Biroului AI.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: