miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 februarie, 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski rămâne „o țintă principală a agresiunii ruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, joi seară, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, transmite CNN.

Price a spus că Zelensky „reprezintă, în multe feluri, – chiar personifică – aspirațiile și ambițiile democratice ale Ucrainei – ale poporului ucrainean”. „Desigur, el va rămâne o țintă principală pentru agresiunea rusă”, a adăugat el.

Într-o declarație video de joi seară, Zelensky a spus: „Conform informațiilor noastre, inamicul m-a marcat ca țintă nr. 1, familia mea ca țintă nr. 2. Ei vor să distrugă Ucraina politic prin distrugerea șefului statului. Avem informații. că grupurile de sabotaj inamice au intrat la Kiev”. „Eu stau în cartierul guvernamental împreună cu alții”, a adăugat el.


Volodimir Zelenski s-a născut într-o familie de evrei ucraineni. Trei dintre frații bunicului său au fost uciși în Holocaust.

Președintele Ucrainei a studiat dreptul, dar nu a lucrat ca avocat. În timpul studiilor și-a descoperit pasiunea pentru actorie. La mijlocul anilor 1990, s-a alăturat unui grup de cabaret local.

Ca actor, a apărut în numeroase producții în limbă rusă, preponderent rusă față de ucraineană.

În 2015, a devenit steaua seriei de televiziune satirică „Slujitorul poporului”, unde a jucat rolul unui profesor de istorie care și-a asumat funcția de președinte al Ucrainei.


În decembrie 2017, colegii săi au solicitat înregistrarea unui partid politic cu același nume ca al programului TV Slujitorul poporului .
În 2018, Zełenski a început să se bucure de o susținere publică tot mai mare. La sfârșitul anului el și-a înregistrat oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din martie 2019.

În ciuda lipsei experienței la guvernare, actorul s-a clasat pe primul loc al primului tur, obținând aproximativ 30% din voturi și a reușit să-l învingă pe Petro Poroșenko în turul al doilea, adjudecându-și 70% din voturi.

Zełenski este căsătorit și are o fiică și un fiu .

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: