sâmbătă

13 aprilie, 2024

27 februarie, 2022

13 avioane, 8 elicoptere, 102 tancuri, 536 de vehicule brindate, 15 tunuri, 4300 de militari uciși şi 200 de prizonieri sunt pierderile armatei ruse – potrivit celui mai recent comunicat al Ministerului Apărării din Ucraina.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, va vorbi presei internaționale despre invazia rusă în curs de desfășurare a Ucrainei, duminică, la ora 16.

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a prezentat şi pierderile din rândul populaţiei civile: 198 de persoane au fost ucise (din care trei copii), iar 1.115 persoane au fost rănite, din care 33 sunt minori.


De partea cealaltă, cele mai recente date anunţate de Rusia indică distrugerea a 821 de obiective de infrastructură militară de pe teritoriul Ucrainei.

„Printre acestea: 14 aerodromuri militare, 19 posturi de comandă și centre de comunicații, 24 de sisteme de rachete antiaeriene S-300 și Osa, 48 de stații radar. Au fost doborâte: 7 avioane de luptă, 7 elicoptere, 9 vehicule aeriene fără pilot”, a declarat Igor Konașenkov, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, citat de Interfax.

De asemenea, au fost distruse 87 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 28 de lansatoare de rachete multiple, 118 unități de vehicule militare speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei (UAF).

Poziţia ruşilor

Trupele ruse au intrat duminică la Harkov, în nord-estul Ucrainei, în jurul orei opt dimineaţa, au declarat un consilier al ministrului de interne al Ucrainei și alți oficiali. Harkov este al doilea oraș ca mărime al țării, cu o populaţie de 1,4 milioane de locuitori.


Armata ucraineană a declarat că a doborât o „rachetă cu aripi” trasă asupra Kievului dintr-un avion Tu-22 din Belarus în această dimineață.

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un scurt discurs televizat în această dimineață, primele sale declarații publice de vineri. Putin s-a referit la invadarea Ucrainei de către Rusia ca fiind o „operațiune specială pentru a oferi asistență republicilor populare din Donbas” și a salutat „eroismul” forțelor speciale ruse care luptă în Ucraina.

O delegația rusă ajunsă în Belarus este „gata de discuții” cu ucrainenii care au respins orice negocieri în statul vecin, care a permis trecerea trupelor ruse şi invadarea Ucrainei din nord.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: