miercuri

17 iulie, 2024

22 aprilie, 2020

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 468 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, un număr mare, dar depășit de raportările din 11 aprilie (523 noi confirmări) și 16 aprilie (491 noi bolnavi înregistrați).

Numărul total al cazurilor de contaminare cu noul coronavirus, înregistrat începând cu 26 februarie, a urcat la 9.710.  Dintre aceste persoane, 2.406 au fost declarate vindecate și externate, iar 508 au decedat.

Rata vindecărilor, în total cazuri închise (vindecări și decese), este de 82,5%.


La ATI, în acest moment, sunt internați 288 de pacienți.

Carantină, izolare, teste prelucrate

  • Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.809 de persoane.
  • Alte 40.774 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
  • Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 106.357 de teste.

Amenzi și dosare penale

  • Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 457 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
  • Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.950 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.406.813 lei.
  • De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.172 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 135 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Românii din diaspora

  • Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 953 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 636 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 14 în Germania, 59 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.
  • De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 64 de cetățeni români aflați în  străinătate, 16 în Italia, 15 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat.
  • Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Primul medic decedat din cauza noului coronavirus – își dăduse demisia cu o zi înainte de confirmarea contaminării


Ministerul Sănătății a confirmat miercuri primul medic decedat în România din cauza noului coronavirus. Este un medic de la Spitalul Județean Constanța care avea de 62 de ani și a demisionat cu o zi înainte de a primirea rezultatului pozitiv la testul cu SARS-CoV-2, întrucât avea afecțiuni preexistente.

Decesul doctorului din Constanța este cel de al 508-lea deces din România provocat din cauza Covid-19 și al 7-lea deces înregistrat în rândul personalului medical.

Până acum, 1.033 de cadre medicale au fost confirmate ca infectate cu noul coronavirus.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Ministerul Sănătății confirmă decesul medicului din Constanța.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s – a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: