joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2021

Mark Davis, director regional berd pentru România şi Bulgaria

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a semnat un acord pentru achiziţionarea unei acţiuni minoritare în Euroins Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări generale din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est.

BERD investeşte 30 de milioane de euro printr-o nouă majorare de capital, în timp ce Еurohold, compania mamă a grupului de asigurări, oferă o injecţie de capital suplimentară de 12 milioane de euro, potrivit unui comunicat al BERD.

Fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea şi creşterea celei mai mari entităţi din cadrul grupului, Euroins România asigurare Reasigurare.


Finanţarea va susţine, de asemenea, operaţiunile şi creşterea grupului în Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia şi Ucraina.

În ultimele 12 luni, Euroins România a atras majorări de capital de peste 300 de milioane de lei. Compania anunţă că se concentrează pe diversificarea produselor non-RCA, intensifică digitalizarea şi consolidează guvernanţa corporativă.

„Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a semnat un acord pentru achiziţionarea unei acţiuni minoritare în Euroins Insurance Group, unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări generale din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. berd investeşte 30 de milioane de euro printr-o nouă majorare de capital, în timp ce Еurohold, compania mamă a grupului de asigurări, oferă o injecţie de capital suplimentară de 12 milioane de euro”, anunţă asiguratorul, într-un comunicat.

 „Suntem încântaţi să colaborăm cu Euroins şi astfel să oferim asigurări de înaltă calitate, complexe şi de încredere în România şi în întreaga regiune. De asemenea, suntem încântaţi să discutăm cu Autoritatea de Supraveghere Financiară a României (ASF) cu privire la procesul de decontare directă în beneficiul consumatorilor şi al sectorului asigurărilor din România”, spune Mark Davis, director regional berd pentru România şi Bulgaria.


„Obiectivul berd este să contribuie la la crearea unui sistem mai echitabil pentru toate părţile implicate, inclusiv clienţi, ateliere şi companii de asigurări, promovând în acelaşi timp interesul asigurătorilor mondiali şi atragerea de capital în industria de asigurări”, se mai arată în comunicat.

„Suntem bucuroşi să devenim parteneri ai BERD, una dintre cele mai importante instituţiile financiare internaţionale. Participarea berd va consolida poziţiile de solvabilitate ale grupului şi va sprijini creşterea Euroins Insurance Group. Investiţia vine într-un moment important pentru cea mai mare companie a grupului – Euroins România. În ultimele 12 luni, Euroins a atras peste 300 de milioane de lei în creşteri successive de capital. Astfel, Euroins România este o companie stabilă, inovatoare, orientată spre client şi spre diversificare pe o piaţă locală complexă.”, a declarat Kiril Boshov, preşedintele consiliului de administraţie al Еurohold.

Investiţia berd va ajuta, de asemenea, Euroins să creeze valoare adăugată prin îmbunătăţirea guvernanţei corporative, a digitalizării şi a diversificării produselor, de la asigurarea auto obligatorie la asigurările de sănătate, călătorie, accidente casnice, incendii şi proprietate.

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care activează pe pieţele CESEE şi FSU. Compania oferă o gamă completă de produse de asigurare generale, de sănătate şi de viaţă. Grupul operează în 13 ţări europene şi deţine filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia şi Belarus. EIG operează şi în Grecia şi Polonia şi are operaţiuni de asigurare de nişă în Spania, Italia, Germania şi Regatul Unit. În prezent, grupul de asigurări are peste 4 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi.

Eurohold este un grup financiar şi energetic de top în regiunea CESEE / FSU, care operează în domeniul distribuţiei, furnizării şi comercializării energiei electrice, asigurărilor, leasingului, vânzărilor de maşini, serviciilor de investiţii şi gestionării activelor. Eurohold este listat la BVS şi WSE. Eurohold a achiziţionat recent filialele grupului energetic ceh CEZ din Bulgaria prin compania Est European European Electric Company, care are acum peste 3.000 de angajaţi şi oferă servicii către aproape 3 milioane de clienţi.  

Articole recomandate:

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: