miercuri

10 iulie, 2024

5 mai, 2021

Belgia a suferit marți un atac cibernetic major, care a afectat multe dintre instituțiile sale cheie, anunță Euractiv, care citează presa belgiană. Originea atacului este încă necunoscută.

Rețeaua de internet a Belnet, care conectează instituțiile publice, învățământul superior și instituțiile universitare, centrele de cercetare și administrațiile publice, a fost ținta unui atac pe scară largă de tip denial-of-service (DDoS) de la ora 12 marți, a anunțat purtătorul de cuvânt Davina Luyten.

Caracteristica atacului de tip DDoS:  o terță parte supraîncarcă serverele, trimițându-le o cantitate mare de date. Deși atacurile DDoS se petrec în mod regulat, acesta a fost de o amploare care a depășit complet capacitatea rețelei Belnet. 


Aproximativ 200 de organizații au fost afectate, de exemplu Parlamentul Federației Valonia-Bruxelles a fost obligat să-și suspende activitatea. Și sistemul prin intermediul căruia se fac programările de vaccinare anti-Covid a fost inoperabil pentru câteva ore.

Belnet a anunțat că este prea devreme să poată discuta despre originea atacului.

Potrivit postului de televiziune RTBF, Comisia de Politică Externă a Parlamentului Belgian urma să desfășoare marți audieri în premieră legate de situația uigurilor din China, având invitați martori ai atricităților comise împotriva acestei minorități

Parlamentarul ”Verzilor” Wouter De Vriendt, membru al comisiei, a sugerat că este foarte posibil ca în spatele acestui atac cibernetic major să se afle China.


El a declarat: ”Sigur, este prematur să tragem concluzii în legătură cu acest atac. Dar este foarte important să înțelegem contextul special în care s-a produs acest atac. Ar fi naiv să credem că e doar o coincidență”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: