duminică

14 iulie, 2024

16 iunie, 2016

UntitledUn grup de luptători a părăsit Siria cu destinația Bruxelles, au fost avertizate autoritățile belgiene. Gruparea are ca obiectiv declanșarea de atacuri teroriste asupra unui mall, a unui restaurant fast-food și a unei secții de poliție din capitala Belgiei, scrie Politico, care citează presa locală belgiană.

Autoritățile belgiene au fost informate că grupul a părăsit Siria cu mai mult de o săptămână în urmă.

Potrivit cotidianului De Morgen, autoritățile au primit și o listă cu obiectivele vizate de teroriști, iar unitatea specializată în evaluarea riscului terorist analizează informațiile primite. Autoritățile belgiene au decis să nu ridice deocamdată niverlul de alertă teroristă.


Guido Van Wymersch, șeful poliției din Bruxelles, a sfătuit toți angajații să poarte armamentul din dotare și în afara orelor de program, inclusiv atunci când pleacă acasă. Uciderea unui ofițer de poliție și a soției acestuia în apropierea casei lor din Paris în noaptea de luni, a transmis Guido Van Wymersch, reprezintă un nou pas al violenței îndreptate împotriva forțelor de ordine.

Autoritățile belgiene au cerut soldaților care patrulează capitala să fie în alertă pe timpul Ramadanului după ce au apărut indicii legate de posibile atacuri teroriste în perioada sărbătorii musulmane care durează până pe data de 5 iulie.

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: