marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2020

Forţele de ordine au arestat, sâmbătă, sute de persoane la o manifestație a femeilor organizată la Minsk.

La marş au participat aproximativ 2.000 de femei care au cerut demisia președintelui reales Aleksandr Lukașenko și au purtat drapelul alb-roşu al opoziţiei.

Poliţiştii au blocat coloana şi au arestat sute de persoane. Printre cei reținuți se numără și o femeie de 73 de ani, Nina Baghinskaia, devenită un simbol al protestelor contra lui Aleksandr Lukașenko după ce la un moment dat a fost filmată înfruntându-i pe polițiști.


Înainte de protest, Svetlana Tihanovskaia, liderul opoziţiei, care s-a refugiat în Lituania, le-a elogiat pe “femeile curajoase din Belarus”. “Ele protestează în ciuda ameninţărilor permanente şi presiunilor”, a notat Tihanovskaia într-un comunicat.

Belarus a fost teatrul manifestaţiilor anti-Lukaşenko în fiecare săptămână de la alegerile de luna trecută, câştigate conform autorităţilor categoric de Aleksandr Lukaşenko. Zecii de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere plecarea lui Lukaşenko, acuzând o fraudă electorală masivă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: