miercuri

19 ianuarie, 2022

Belarus, embargou asupra companiilor aeriene și produselor occidentale

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 decembrie, 2021

Ca răspuns la ”presiunea externă ilegală prin sancţiuni”, Belarusul a anunţat luni un embargou asupra companiilor aeriene și produselor provenite din țările care au adoptat sancţiuni împotriva sa, scrie agenţia EFE citată de Agerpres.

Măsurile de răspuns împotriva ”presiunii externe ilegale prin sancţiuni” a Occidentului au ca obiectiv apărarea intereselor naţionale ale Belarusului, semnalează un comunicat al Ministerului de Externe de la Minsk. Produsele occidentale vor fi înlocuite cu ”produse similare din ţări prietene”, mai notează MAE belarus.

Cât despre ”restricţiile ilegitime” împotriva sectorului aviatic belarus, guvernul de la Minsk susţine că acestea sunt dictate de practici de concurenţă neloială, prin urmare ”măsuri similare vor fi adoptate de ţara noastră faţă de companiile aeriene din UE şi din Regatul Unit”, menţionează MAE de la Minsk.

Sancţiunile europene împotriva companiilor aeriene belaruse au fost adoptate după arestarea unui blogger opozant belarus, preluat dintr-un avion civil care a fost forţat de autorităţile belaruse să aterizeze la Minsk.


Pe de altă parte, pentru a combate presiunea occidentală şi a-şi consolida securitatea economică, Belarusul îşi va continua drumul către integrarea economică cu Rusia.

MAE belarus  anunță că va fi extinsă lista persoanelor ”indezirabile” pe teritoriul țării, pe aceasta regăsindu-se cetăţeni din ţări pe care Minskul le acuză că discriminează funcţionari, ziarişti şi reprezentanţi ai organizaţiilor regimului condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

MAE belarus mai afirmă în anunţul său că măsurile de represalii decise de Belarus vor putea fi anulate dacă ţările care au impus acestei ţări sancţiuni renunţă la logica de tip ”Război Rece” şi revin pe calea ”cooperării constructive”.

Minskul a acuzat săptămâna trecută Bruxellesul că încearcă să-i stranguleze economia prin sancţiuni şi că duce o politică de ”demonizare” a preşedintelui Lukaşenko.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr