marți

23 aprilie, 2024

25 martie, 2024

China a introdus linii directoare pentru eliminarea treptată a microprocesoarelor americane de la Intel şi AMD de pe computerele şi serverele personale guvernamentale, conform Financial Times, publicație citată de Reuters.

Criteriile care necesită procesoare şi sisteme de operare ”sigure şi de încredere” pentru achiziţiile publice sunt impuse agenţiilor guvernamentale de nivel peste primării.

Ghidul privind achiziţiile urmăreşte, de asemenea, să elimine sistemul de operare Windows şi software-ul de baze de date fabricat în străinătate, în favoarea opţiunilor interne.


La sfârșitul lunii decembrie, ministerul chinez al industriei a emis o declarație cu trei liste separate de unități centrale de procesare, sisteme de operare și baze de date centralizate considerate „sigure și fiabile” timp de trei ani de la data publicării, toate provenind de la companii chineze.

Biroul de informații al Consiliului de Stat, care se ocupă de întrebările mass-media pentru consiliu, cabinetul chinez, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin fax.

Planul SUA de reducere a dependenței de cipurile din China și Taiwan – investiții imense

Statele Unite şi-au propus să sporească producţia internă de semiconductori şi să reducă dependenţa de China şi Taiwan, prin intermediul legii CHIPS şi Legea ştiinţei din 2022 a administraţiei Biden.

Planul este conceput pentru a consolida semiconductorii din SUA şi conţine ajutor financiar pentru producţia internă, cu subvenţii pentru producţia de cipuri avansate.


Intel a anunțat că în următorii ani va investi aproximativ 100 de miliarde de dolari, în patru state americane, pentru a construi noi linii de producție și a extinde fabricile actuale, după ce a obținut 19,5 de miliarde de dolari în granturi și împrumuturi federale și speră să obțină alte 25 de miliarde din scutiri de taxe.

Ajutorul acordat de Casa Albă face parte din planul prin care SUA și-a propus să ajungă să producă 20% din cipurile de ultimă generație fabricate la nivel global, până în 2030.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: