joi

30 mai, 2024

12 august, 2021

Banca Comercială Română a lansat un nou tip de credit ipotecar, „Casa Mea NaturA”,  destinat achiziţiei de locuinţe verzi, în parteneriat cu Romania Green Building Council (RoGBC).

Creditul oferă posibilitatea de a achiziţiona două tipuri de imobile: locuinţe verzi certificate de către Romania Green Building Council sau locuinţe cu clasă energetică A, construite ulterior datei de 1 ianuarie 2000.


Valoarea minimă a creditului este de 45.000 lei, iar pentru suma maximă BCR oferă până la 85% din valoarea investiţiei, cu un termen de rambursare de până la 30 de ani şi cu o dobândă variabilă de la 3,55% pe an.

Clienţii beneficiază de zero comision de analiză şi administrare credit şi pot alege între dobândă variabilă pe toată perioada de creditare sau dobândă fixă în primii 5 sau 10 ani şi ulterior variabilă.

Variantele Casa Mea NaturA

Un credit Casa Mea NaturA cu certificat RoGBC de 300.000 lei pe 25 de ani are o dobândă variabilă 3,55%/an (IRCC + 2,3%), rată lunară de 1.510 lei, valoare totală plătibilă 452.978 lei și DAE = 3,61%.

Un credit Casa Mea NaturA pemntru clasa energetică A de 300.000 lei pe 25 de ani are o dobândă variabilă 3,55%/an (IRCC + 2,3%), 370 lei inclusiv TVA cost de evaluare (apartament), rată lunară de 1.510 lei, valoare totală plătibilă 453.348 lei și DAE = 3,62%.


Oferta BCR „Casa Mea NaturA” propune și alte beneficii.

„Dezvoltarea portofoliului de credite verzi reprezintă consolidarea rolului BCR în zona de sustenabilitate şi responsabilitate faţă de mediu şi susţinerea informării clienţilor cu privire la alegerile financiare inteligente pe care le pot face, ce au la bază respectul pentru mediu. Ne-am propus să încurajăm investiţiile sustenabile şi vrem să le arătăm clienţilor beneficiile achiziţionării unei locuinţe eficiente din punct de vedere energetic, care înseamnă un mediu mai sănătos, amprentă de carbon mai redusă, costuri mai mici la plata utilităţilor şi creşterea calităţii vieţii”, a declarat Vlad Huţuleac, director executiv adjunct, produse şi segmente Retail, BCR.

(Citiți și: „Eficiență energetică / 11 asociații profesionale cer 4 mld. euro din PNRR pentru renovarea clădirilor”)

„Locuinţele certificate Green Homes de Romania Green Building Council oferă o garanţie pentru potenţialii cumpărători că vor primi locuinţe de calitate, mai sănătoase, confortabile, alături de beneficiile financiare ale deţinerii unei case sustenabile. „Creditul Casa Mea NaturA” de la BCR oferă o finanţare accesibilă familiilor pentru a permite o mai bună proiectare şi construcţie a locuinţelor”, a declarat Elena Rastei, director of Certification Romania Green Building Council.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: