joi

25 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2021

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că se opune ideii ca Banca Națională a Ungariei (NBH) să acorde direct credite ipotecare persoanelor fizice pentru construirea de case eficiente din punct de vedere energetic, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Într-un aviz juridic privind planificatele modificări ale legislației NBH, BCE a apreciat că acest tip de creditare directă ar putea încălca reglementările UE privind finanțarea monetară și expune Banca Națională a Ungariei la „riscuri financiare substanțiale”.

„Autoritățile ungare sunt încurajate puternic să nu aloce NBH sarcina de a furniza împrumuturi pentru eficiență energetică direct consumatorilor”, informează BCE pe site-ul instituției.


Anul trecut, guvernatorul NBH, Gyorgy Matolcsy, a prezentat o propunere care implică un rol mai extins al instituției în extinderea finanțării verzi.

Deși nu este de acord cu creditarea ipotecară directă, BCE a sprijinit planul NBH de a adăuga sprijinul pentru sustenabilitatea mediului ca un obiectiv secundar, dincolo de cel primar al stabilității prețurilor.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: