vineri

21 ianuarie, 2022

Baza de negociere a USR-Plus pentru formarea unei coaliții de guvernare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 decembrie, 2020

Liderul USR-Plus Dacian Cioloş a anunţat luni că formațiunea sa este gata să negocieze formarea unei coaliţii de guvernare alături de PNL, UDMR şi PMP. Referitor la viitorul premier, Dacian Cioloș spune că acesta trebuie să fie „un candidat credibil”.

„Au fost alegeri dificile. Vreau să le transmit alegătorilor că noi am înţeles mesajul şi că viitorul guvern va trebui să ia în considerare dorinţele tuturor cetăţenilor.

Noi la USR-Plus ne-am formulat deja priorităţile, le-am pus în acest document – Revoluţia bunei guvernări – pentru a negocia formarea unei coaliţii cu PNL şi PMP. În legătură cu viitorul premier credem că este esenţial să susţinem un candidat credibil. Acest lucru trebuie discutat la negocierile cu partidele şi cu preşedintele, şi nu l-a televizor.


Din punctul nostru de vedere este nevoie de un nou început. Ne aflăm la câteva săptămâni la realizare fuziunii celor două partide şi e nevoie de acel Congres, după exprimarea instanţei. Evident UDMR în aceste condiţii devine indispensabil. E important să venim cu un plan de reforme care să dea predictibilitate reformelor şi României”, a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă organizată luni la sediul de partid.

La rândul său, într-o intervenție online, Dan Barna a spus că USR-Plus îşi asumă guvernarea, pentru că acesta este mesajul pe care l-a transmis electoratul la alegerile parlamentare de duminică.

„E foarte clar că mesajul pe care ni l-a transmis electoratul că nu se poate face o guvernare fără USR-PLUS şi acest lucru ni-l asumăm. E foarte clar că e important ca în următoarele trei luni, şase luni de zile să vină câteva din acele măsuri şi angajamente pe care le-am promis. Vor fi decizii ferme, decizii pe care le vom solicita în următoarea coaliţie de guvernare. Ar fi putut să fie mai uşor pentru viitoarea coaliţie, dar dacă ne uităm pe sondaje şi rezultate, vedem că e posibilă crearea unei coaliţii”, a explicat Dan Barna.

El a participat la conferința de presă prin legătură video, fiind încă în izolare din cauza infectării cu noul coronavirus.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

PSD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, la Camera Deputaţilor, 29,39%, urmat de PNL – 24,24%, USR – PLUS – 15,4%, AUR – 8,26%, PMP – 5%.

Pro România se situează sub pragul electoral, cu 4,69%, respectiv 4,29%din voturi, potrivit datelor anunţate luni de Biroul Electoral Central.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr