joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 august, 2021

Aproape 18.700 de persoane salvate din Kabul de armata americană au sosit la baza aeriană a SUA de la Ramstein, Germania, care a fost transformată în punct de tranzit folosit în operațiunea de evacuare a Afganistanului.

Dintre afganii sosiţi la Ramstein peste 4.100 au plecat deja spre SUA, iar zborurile de transfer vor continua în weekend. Cei evacuaţi, afgani care au lucrat pentru trupele americane sau care sunt consideraţi ”vulnerabili” după ce talibanii au preluat puterea în Afganistan, aşteaptă aici transferul către o altă destinaţie timp de câteva zile, în medie patru zile.

Această bază, cea mai mare a SUA în Europa, se confruntă astfel cu o provocare logistică, având nevoie în special de paturi şi corturi, plus asigurarea hranei şi a asistenţei sanitare, explică generalul Josh Olson, responsabilul bazei. ”Am reuşit să mobilizăm rezerve de materiale din Europa şi să le aducem aici”, spune el despre una din soluţiile găsite.


Femeile şi copiii dorm în hangarele bazei unde în mod obişnuit stau avioanele militare, în timp ce bărbaţii ocupă cele circa 350 de corturi,  relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Washingtonul a anunţat că joi au fost evacuate de la Kabul încă 12.500 de persoane, numărul total al celor preluaţi din capitala afgană de când talibanii au cucerit capitala afgană pe 14 august depăşind 105.000. Armata americană lucrează contracronometru pentru a încheia evacuările de la Kabul înaintea retragerii sale complete din Afganistan, pe 31 august.

Majoritatea ţărilor implicate au anunţat încheierea acestor operaţiuni de evacuare, în contextul deteriorării situaţiei de securitate la Kabul, unde două atentate comise joi în apropierea aeroportului şi revendicate de gruparea Statul Islamic s-au soldat cu cel puţin 85 de morţi, printre care 13 militari americani.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: