sâmbătă

15 iunie, 2024

26 februarie, 2022

Capitala se află încă sub controlul armatei ucrainene, dar luptele continuă, a anunțat președintele Volodimir Zelensky în ultimul său mesaj video transmis sâmbătă (după-amiază).

Sâmbătă, în a treia zi a invaziei, Kievul, oraș cu peste 2,8 milioane de locuitori, se afla sub tiruri de rachete ale Moscovei şi în oraş aveau loc lupte, potrivit autorităţilor ucrainene.

Forţele ucrainene au afirmat sâmbătă că au respins un „atac” nocturn al militarilor ruşi împotriva uneia dintre poziţiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului.


În noaptea de vineri spre sâmbătă, un bloc din vestul Kievului a fost lovit și a distrus câteva apartament, afectând structura de rezistență a ultimelor etaje.

Explozii puternice s-au auzit și sâmbătă în Kiev, iar ministrul de Interne a confirmat că se duc lupte în diferite puncte, după ce rușii au încercat peste noapte să intre în oraș din mai multe direcții.

Grosul trupelor ruse de ocupație din Ucraina se află încă la 30 kilometri de centrul Kievului, a anunțat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN.

Primarul Kievului,Vitali Kliciko a anunțat sâmbătă, în a treia zi a invaziei ruse a Ucrainei, o înăsprire a interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii în capitala ucraineană. Orice persoană care se află în stradă între ora 17.00 (şi ora României) şi ora 8.00 va fi tratată drept un inamic, anunţă Kliciko.


De asemenea, Kliciko a anunţat, într-un mesaj separat pe Telegram, că metroul din capitală a fost transformat în loc refugiu pentru locuitori şi că nu va mai asigura, deocamdată, serviciul de transport.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: