joi

4 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 aprilie, 2020

Un bărbat a fost împușcat pe holul unui hotel din București, de către polițiștii chemați să intervină pentru că victima amenința angajații hotelului.

„În această dimineaţă, în jurul orei 4,00, prin apel 112, o persoană dintr-un imobil situat în sectorul 1 a sesizat că un bărbat dezbrăcat, aflat doar în lenjerie intimă, ameninţă pe holuri, având asupra sa mai multe obiecte ascuţite. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie, care după câteva minute l-au localizat”, a informat Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Din primele date a rezultat ca la vederea poliţiştilor, bărbatul a devenit violent și a rănit în braț și picior doi polițiști, motiv pentru care, după somaţie, unul dintre poliţişti a executat foc cu armamentul din dotare. Bărbatul a fost împușcat în piept și a decedat la spital.


Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a declarat miercuri că acţiunile autorităţilor nu au ca scop suprimarea vieţii, dar, când un cetăţean sau un poliţist este atacat, forţele de intervenţie acționează ferm.

„Activităţile noastre nu au drept scop violenţa împotriva persoanelor sau suprimarea vieţii, dar, în acelaşi timp, când un cetăţean sau un poliţist este atacat, este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viaţa în pericol, acţionăm ferm, conform legii, şi nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare”, a declarat Bogdan Despescu, într-o conferință de presă.

Forţele de ordine folosesc armele doar atunci când „altă cale nu mai există”, a mai spus Bogdan Despescu, care a transmis apoi condoleanțe familiei victimei:

„Fiecare situaţie este analizată punctual şi se stabileşte cea mai bună modalitate de intervenţie, precum şi momentul acesteia, iar acţiunea se realizează prin respectarea principiilor gradualităţii şi proporţionalităţii folosirii forţei. Toate activităţile noastre au drept scop protejarea vieţii şi prin urmare forţele de intervenţie folosesc resursa letală numai atunci când altă cale nu mai există. Transmitem condoleanţe familiei persoanei în cauză”.


Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti a deschis o anchetă ce va aduce clarificări privind numărul de polițiști și modul în care aceștia au intervenit.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: