sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2012

Banca elenă Piraeus a preluat, prin absorbţie, activele viabile ale ATEbank, controlată de statul elen, inclusiv sucursala ATEbank România, tranzacţia fiind parte a procesului de restructurare şi consolidare financiară a sistemului bancar din Grecia.

Informația a fost difuzată în România de agenția de știri Mediafax, care citează surse bancare, însă Piraeus făcuse publică achiziția printr-un comunicat de presdă postat încă din 27 iulie pe site-ul său.

Piraeus Bank, a patra mare instituţie de credit din Grecia, este de asemenea prezentă în România.


„Piraeus are două opţiuni în acest moment în România, fuziunea celor două sucursale locale sau vânzarea ATEbank România, care era deja anunţată de statul elen. O decizie va fi luată în următoarea perioadă. Există interes pentru preluarea ATEbank România”, au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.

Începând de luni, 30 iulie, toată reţeaua de sucursale a ATEbank va opera în cadrul entităţii Piraeus Bank, dar îşi va menţine brandul comercial „ATEbank”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Toate tranzacţiile clienţilor vor continua să fie derulate la fel ca până acum, fără nicio schimbare, se arată într-un comunicat al grupului elen Piraeus Bank.

Împreună, cele două bănci vor avea active de 75 miliarde de euro, depozite de 35 de miliarde de euro şi un sold al creditelor de 47 miliarde de euro.

Ce a anunțat banca-mamă din Grecia:

  • Piraeus Bank anunţă achiziţionarea de absorbţie a activelor viabile ale Băncii Agricole a Greciei (ATEbank).
  • Această acţiune are loc în cadrul procesului care a fost definit de către Bank of Greece şi Fondul Elen de Stabilitate Financiară, care vizează restructurarea sistemului bancar elen şi consolidarea stabilităţii financiare a acesteia.
  • Propunerea Piraeus Bank asigură toate locurile de muncă ale angajaţilor Băncii Agricole, care este angajamentul managementului, care ar dori să urez bun-venit noilor angajaţi pentru Piraeus Bank.
  • Începand de luni, 30 iulie, rețeaua de sucursale ATEbank va funcţiona în cadrul entităţii Piraeus Bank, păstrând în acelaşi timp marca înregistrată „ATEbank.
  • Toate tranzacţiile clienţilor vor continua să fie implementate la fel ca şi până astăzi, fără nicio schimbare.
  • Împreună, cele două forţe, directorii şi angajaţii de la Piraeus Bank şi Banca Agricolă, creează o instituție solidă, care oferă securitate absolută pentru lumea agricolă, servicii mai bune pentru toţi clienţii, deponenţilor şi debitorilor, servicii de calitate şi potenţial mai mare pentru finanţarea economiei naționale, cu o valoare de 75 de miliarde de euro – active totale, 35 miliarde de euro – depozitele clienților și 47 miliarde de euro – împrumuturi.
  • Grupul are 17.000 de angajați şi operează ro rețea de 1.230 de sucursale, cu o prezenţă în 9 ţări în afara Greciei .

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: