luni

22 iulie, 2024

18 martie, 2020

Divizia de investiții private a Grupului Băncii Mondiale, International Financing Corp (IFC)  va avea la dispoziție cea mai mare parte a bugetului băncii de 14 miliarde de dolari, pus la dispoziția statelor membre, pentru a ameliora efectele pandemiei cu coronavirusul Covid-19.

Resursele au crescut cu 2 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

International Financing Corp (IFC) va avea la dispoziţie mai mult de jumătate din resurse, 8 miliarde de dolari, pentru susţinerea companiilor private şi a angajaţilor acestora, în contextul epidemiei.


De asemeni, mare parte din fonduril vor fi folosite de instituţiile financiare cliente, pentru a continua să finanţeze activităţile comerciale, capitalul de lucru şi firmele care au probleme din cauza perturbării lanţurilor de aprovizionare.

IFC va finanța clienţii din sectorul turismului, industria prelucrătoare şi alte sectoare grav afectate ca să continue să îşi plătească facturile, ca și sectorul sănătăţii, care trebuie să facă faţă cererii crescute de servicii medicale, echipamente şi medicamente.

„Este esențial să scurtăm perioada de recuperare (economică, n.r.). Operațiunile de susținere sunt în curs de desfășurare”, a spus preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Peste 187.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus în 162 de ţări, iar 7.495 au murit.


IFC este cea mai mare instituţie de dezvoltare la nivel global prin investiții de tip private equity, cu 2.000 de companii din întreaga lume în portofoliu. În anul fiscal 2019, IFC a oferit finanţări pe termen lung în valoare de peste 19 miliarde de dolari, pentru ţări aflate în dezvoltate.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: