sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 decembrie, 2017

Fostul lider al României şi președintele de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu, ar putea candida în cadrul alegerilor parlamentare de anul viitor din Republica Moldova, scrie vineri publicația moldoveană Independent.

Publicația îl citează pe avocatul Andrei Bivol, împuternicit de Traian Băsescu să îl reprezinte în dosarul care vizează retragerea cetățeniei moldovenești de către şeful statului, Igor Dodon.

După şedinţa de judecată de vineri în dosarul care îl vizează pe Traian Băsescu, avocatul acestuia a declarat că „din câte ştie” fostul președinte al României intenționează să candideze în cadrul alegerilor parlamentare de anul viitor din Republica Moldova, iar asta se va face dacă cazul privind cetățenia va fi finalizat.


„Din câte ştiu eu da, el dorește să candideze, dar ar trebui să îl întrebați pe el. Decizia de a candida la alegerile parlamentare va fi luată după deciziile hotărârilor de fond”, a spus avocatul Andrei Bivol.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preşedintele Igor Dodon a semnat în primele zile ale lunii ianuarie 2017 decretul prin care fostului preşedinte al României Traian Băsescu îi este retrasă cetăţenia Republicii Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme.

Igor Dodon, scrie publicația moldoveană, se lăuda în acea perioadă pe Facebook, iar apoi într-o conferinţă organizată pe malul râului Nistru, că a contribuit personal la retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu. Fostul președinte român a contestat decizia în instanțele moldovene.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: